Memecahkan Kad Gores

Kad conteng sangat menarik. Mereka adalah permainan yang menyeronokkan untuk ramai dan ramai yang ketagih dengan mereka dengan harapan untuk memenangi sesuatu. Kemenangan kecil menjadikan mereka lebih optimistik dan kemudian lebih banyak wang tunai dibelanjakan untuk mencuba wang tunai. Jika begitu mudah untuk memecahkan kod kad gores, maka Suruhanjaya Loteri Kebangsaan akan dirompak dan muflis. Menerusi sejarah kad gores di Internet, terdapat artikel yang sangat menarik tentang cara memecahkan kod dalam kad. Sistem ini telah ditafsirkan oleh ahli statistik dari MIT, yang memaklumkan pihak berkuasa loteri tempatan tentang kecacatan dalam teknik mereka. Kad tersebut telah dikeluarkan dari pasaran tetapi didapati sistem loteri menggunakan kad adalah sama di seluruh dunia mega888 ios.
Telah didapati bahawa walaupun nombor pada kad mungkin kelihatan rawak, ia sama sekali tidak rawak. Malah, apabila seorang ahli statistik terlatih memecahkan kod tersebut, ramai lagi yang boleh melakukannya dengan sedikit logik. Rawak, seperti yang dinyatakan oleh ahli statistik adalah “pembohongan matematik”. Nombor-nombor itu sebenarnya difikirkan dengan baik dan algoritma ditulis untuk nombor rawak. Untuk menguji pendapatnya, dia membeli beberapa tiket dan cuba meneka nombor menggunakan logik tulen. 90% tekaan ternyata betul. Dengan perisian tertentu, nombor kemenangan boleh dikawal dengan mudah.
Sistem loteri di AS dan Kanada adalah perniagaan yang besar. Industri loteri lebih besar daripada Hollywood yang membawa jumlah pendapatan yang besar kepada negara-negara tersebut. Hasil ini digunakan untuk membiayai pelbagai program kerajaan negeri untuk kanak-kanak dan program kebajikan lain. Kad gores kini berdasarkan teori gewang dan umpan di mana pemain menjadi sangat dekat dengan nombor yang menang dan kalah tepat pada masanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *